Đorđević: Primenljivost odredbi razlog uskraćivanja podrške Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Primenljivost odredbi razlog uskraćivanja podrške Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je primenljivost pojedinih odredbi Nacrta Zakona o rodnoj ravnopravnosti jedan od ključnih problema zbog kojih taj resor nije podržao usvajanje tog akta.

Kako je saopštilo Ministarstvo rada, Đorđević je tokom sastanka sa predstavnicama Ženske platforme za razvoj Srbije kazao i da dosadašnje primedbe tog resora na postojeći Nacrt Zakona nisu diskutovane i usvojene u zakonodavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << postupku.

Sagovornici su se saglasili da je moguć put za prevazilaženje problema i otklanjanje konkretnih smetnji na koje ukazuje taj resor dok su predstavnice Ženske platforme predložile i moguća normativna rešenja koja bi dalje vodila upućivanju Predloga Zakona Skupštini Srbije.Predstavnice Ženske platforme, koje su ujedno radile na izradi postojećeg Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti, složile su se sa ministrom da bi Zakon trebalo otvoriti i za javnu raspravu nakon što bude upućen Skupštini Srbije, iako je u procesu izrade Nacrta već bilo konsultacija sa zainteresovanom javnošću.

Delegacija Platforme, koju su činili Marijana Pajvančić, Sanja Nikolin i Sofija Mandić, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti neće biti vraćen u ponovnu proceduru, kako je u delu javnosti interpretirano i da je neophodna saglasnost ključnih aktera koji će raditi na njegovoj primeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Problem je primenljivost pojedinih odredbi zakona

Izvor: RTS, 06.Sep.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručuje i da je potrebno da zakon o rodnoj ravnopravnosti bude u potpunosti primenljiv u praksi, te da će u izradi i primeni budućeg zakona ključnu ulogu imati Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.