Djordjević: Novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu ove godine

Izvor: Beta, 22.Maj.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djordjević: Novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu ove godine

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas da se u toku godine očekuje usvajanje novog Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, a u planu su i Zakon o osiguranju u slučaju povrede na radu, izmene Zakona o socijalnoj zaštiti, kao i zakoni o socijalnim kartama i o socijalnom preduzetništvu.Djordjević je, na godišnjoj konferenciji Vlade Srbije i Nacionalne organizacije za lokalni ekonomski razvoj (NALED) "Izlaz iz sive ekonomije", ocenio da će svi ti zakoni doprineti boljoj zaštiti gradjana."Obaveza Vlade Srbije je da brani radnička prava i u tome treba svi zajednički da učestvujemo. Radnici treba da budu svesni svojih prava i da prijave one koji ih krše. Za državu oni predstavljaju ključ uspeha, jer bez zadovoljnih radnika, nema ni dobrih rezultata, a ni napretka", rekao je ministar.On je istakao je da je u toku 2017. i 2018. godine Ministarstvo posebno vodilo računa o borbi protiv sive ekonomije."Svi radnici moraju da rade u skladu sa zakonom jer time ostvaruju i pravo na zdravstveno i socijalno osiguranje, a želimo da i oni toga budu svesni. Pojačanim inspekcijskim nadzorima kontrolišemo i poslodavce, odnosno da li su obezbedili prava koja radnicima sleduju", kazao je Djordjević.On je podsetio ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đorđević: Zakon o socijalnom preduzetništvu do kraja ove godine

Izvor: Blic, 22.Maj.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da bi do kraja ove godine trebalo da bude donet Zakon o socijalnom preduzetništvu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.