Djilas: Srbija se pretvara u koloniju prodajom svega što ima

Izvor: Beta, 26.Feb.2020, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djilas: Srbija se pretvara u koloniju prodajom svega što ima

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas ocenio je danas da je država prodajom Komercijalne banke nastavila sa prodajom svega što ima i da se tako Srbija pretvara u koloniju."Kako je moguće da za samo 450 miliona evra prodaju banku čija je knjigovodstvena vrednost kapitala 613 miliona evra? Koja je prošle godine ostvarila neto dobit od 75 miliona evra, raspolaže sa gotovinom od 512 miliona evra i hartijama od vrednosti od 1,2 milijarde evra i čije akcije je država prošle godine otkupljivala po značajno većoj ceni?!", upitao je Djilas u saopštenju.On je ocenio da je prodaja Komercijalne banke posebno štetna jer državno vlasništvo u bankarskom sektoru pada na samo pet odsto ukupne bankarske aktive, dok je u Holandiji preko 20 odsto, a u Nemačkoj čak preko 30 odsto, pa će domaći bankarski sektor biti dodatno ranjiv kada dodje neka nova finansijska kriza."Vučić i njegov režim su strancima  prodali PKB, 32.000 hektara najplodnije zemlje, Galeniku, RTB Bor sa najvećim rudnim bogatstvom. Uzeli su milijarde evra kredita od Kine, Rusije, Turske, da bi ovih dana u dogovoru sa MMF prodali i jedinu ozbiljnu domaću banku. Prodajom Komercijalne banke nastavlja se sa prodajom svega što drzava ima, čime se Srbija pretvara u ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Srbija se pretvara u koloniju prodajom svega što ima

Izvor: Danas, 26.Feb.2020

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da je država prodajom Komercijalne banke nastavila sa prodajom svega što ima i da se tako Srbija pretvara u koloniju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.