Djilas: Apsolutno besmislen, štetan i preskup plan izgradnje metroa

Izvor: Beta, 24.Sep.2021, 14:29

Djilas: Apsolutno besmislen, štetan i preskup plan izgradnje metroa

Lider Stranka slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas rekao je danas da je predlog izgradnje beogradskog metroa apsolutno besmislen, štetan i preskup, te ocenio da će, ako bude realizovan, budućnost Beograda u saobraćajnom smislu biti uništena.Djilas je na konferenciji za novinare rekao i da linije metroa, kako je zamislila gradska vlast, treba da prodju kroz delove grada gde živi malo ljudi ili ih uopšte nema kao i obalom reke, te da takva rešenja nisu nigde u svetu primenjena."Ruše sva znanja o metrou, svi metroi u svetu idu kroz delove gradova u kojima živi najviše ljudi", rekao je on.Podsetio je da je, dok je bio gradobnačelnik, bila izradjena studija o izgradnji metroa i da je tada bilo planirano da košta 2,2 milijarde evra.Djilas je rekao da je sada okvirna cifra šest milijardi evra. On je naveo na niz, po stručnjacima, nelogičnih i štetnih odluka o budućim linijama metroa, uključujući i to da delimično prolazi kraj obale reke, a delimično kraj naselja."Pa u reci ne žive ljudi, pa ko će da udje u metro sa reke, možda ribe", naveo je on.Djials je rekao da je jedino objašnjenje o odluci vlasti za predvidjene linije metroa to što žele da zaživi šoping centar u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đilas: Apsolutno besmislen, štetan i preskup plan izgradnje metroa

Izvor: Danas, 24.Sep.2021

Lider Stranka slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da je predlog izgradnje beogradskog metroa apsolutno besmislen, štetan i preskup, te ocenio da će, ako bude realizovan, budućnost Beograda u saobraćajnom smislu biti uništena.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.