Đerlek: Treba pooštriti mere, zdravstveni sistem trpi veliki pritisak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 09:40

Đerlek: Treba pooštriti mere, zdravstveni sistem trpi veliki pritisak

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek ukazao je danas da zdravstveni sistem trpi veliki pritisak i ocenio da treba pooštriti mere i to one koje sprečavaju okupljanje više od petoro ljudi.

Đerlek je za Radio-televiziju Srbije rekao da se analizira svaka sitnica i da je ubeđen da će Krizni štab doneti najbolju odluku "za državu Srbiju".

"U Beogradu je zaista alarmantna situacija, broj pregleda u kovid ambulantima se povećao za 50 odsto, juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bilo 3.600 pregleda, pre neki dan skoro 4.000. Povećao se broj prijema u odnosu na broj otpusta, bolnice su nam pune", upozorio je Đerlek.

On je najavio da će se neke bolnice vratiti ponovo u kovid sistem "zbog neodgovornog ponašanja jedne sad već poprilične grupe građana".

Situacija ni u ostalim krajevima Srbije nije dobra, a stanje je pogoršano i u sredinama poput Pirota i Negotina gde je situacija bila stabilnija.

Đerlek je istakao da imunizacija protiče u najboljem redu, da se danas očekuje 500.000 doza vakcina iz Kine, a u ponedeljak novi kontigent Fajzer vakcine, da ima dovoljno vakcina, ali da je zabrinut da li će širenje virusa usporiti imunizaciju.

"Sve pretpostavke su da ćemo do juna doći do dva miliona revakcinisanih, imaćemo mirno leto", rekao je Đerlek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerlek: Pooštriti mere ako želimo da zaustavimo širenje virusa

Izvor: Danas, 05.Mar.2021

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da treba pooštriti epidemiološke mere "ako želimo da zaustavimo" širenje epidemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

Đerlek: Veliki je pritisak na zdravstvo, neophodne su OŠTRIJE MERE

Izvor: Blic, 05.Mar.2021

Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od korona virusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.