Da li je Đerlek otkrio u kom smeru će ići današnja odluka?

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 10:12

Da li je Đerlek otkrio u kom smeru će ići današnja odluka?

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da treba pooštriti epidemiološke mere "ako želimo da zaustavimo" širenje epidemije koronavirusa.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj se očekuje donošenje novih mera, najavljena je za danas.

"Mislim na sve mere koje bi sprečile okupljanje više od pet ljudi, jer je evidentno da se više ne možemo osloniti na ličnu odgovornosti, pogotovo mladih", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Đerlek za Radio-televiziju Srbije.

Rekao je da se svaki dan analizira epidemiološka situacija i istakao da je ubeđen u iskustvo i kredibilitet Kriznog štaba da donese "najbolju odluku za Srbiju".

Govoreći o vakcinaciji protiv koronavirusa, Đerlek je naveo da ona protiče u najboljem redu. Dodao je da se, ako se nastavi tim tempom, očekuje da će dva miliona građana Srbije biti vakcinisano do juna "i tada se možemo nadati mirnijem letu".

Đerlek je kazao da se danas očekuje dolazak 500.000 doza vakcine proizvođača "Sinofarm", a u ponedeljak i kontingent vakcine "Fajzer".

Naveo je da je moguće da u Srbiju tokom marta stigne i 300.000 doza vakcina preko sistema "Kovaks", ali je dodao da bi Srbija bila zadovoljna i sa 100.000. "Imunizacija je jedini način da se pobedi kovid 19", naglasio je on.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Beogradu, Đerlek je ukazao da je alarmantna, da se broj pregleda povećao za 50 odsto, kao i broj prijema u odnosu na broj otpusta iz bolnica, koje su pune.

Đerlek je naveo da će zbog "neodgovornog ponašanja građana" u kovid-sistem biti vraćen najmanje jedan klinički centar u Srbiji, po odluci ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tiodorović: Nezadovoljni smo, hteli smo zabranu kontakata na tri nedelje

Izvor: Beta, 05.Mar.2021

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba "nezadovoljan" merama koje su danas usvojene na sednici, jer je trebalo da budu zabranjeni kontakti na tri nedelje, da bi prenošenje virusa bilo sprečeno."Sednica je bila dosta energična i bilo je sučeljavanja stavova....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.