Đerlek: Vakcine efikasne za novi soj - i druga doza obezbeđena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 11:15

Đerlek: Vakcine efikasne za novi soj - i druga doza obezbeđena

Za sve koji prime prvu dozu vakcine druga je obezbeđena, a sve tri dostupne vakcine u Srbiji efikasne su i za novi soj virusa, rekao je danas državni sekretar Mirsad Đerlek.

"Pozivamo građana da se što pre vakcnišu. Ima mesta za opreznost, ne i za paniku. Ove tri vakcine, efikasne su i za novi soj, a širenje panike potpuno je kontraproduktivno", rekao je Đerlek za TV Prva.

Naglasio je da se i dalje moramo pridržavati epidemioloških mera - distance i maskem a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da što više građana treba da se vakciniše.

"Veliko je interesovanje za vakcinaciju. Trudimo se da organizacija bude savršena. Da ljudi što manje čekaju, i da dobiju vakcinu na vreme", rekao je on.

Đerlek je naglasio da se u Srbiji strateški razmišljalo i da se na vreme vodilo računa o broju vakcina.

"Svi koji su primili prvu dozu, na vreme će primiti i drugu dozu vakcine. Predsednik Srbije je 100 odsto vakcina nabavio bilateralnim i ličnim kontaktima. Ubeđen sam da ćemo nabaviti još vakcina. Da bi mogli da ih prime svi koji shvataju da je vakcina jedini načina da pobedimo opaku bolest", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVE TRI VAKCINE ŠTITE OD NOVOG SOJA VIRUSA: Za sve koje prime prvu dozu cepiva obezbeđena je i druga

Izvor: Kurir, 26.Jan.2021, 09:48

Da bi se izbegle gužve, od danas na svim punktovima u zemlji mogu da se vakcinišu samo građani sa zakazanim terminom, odlučila Vlada Srbije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.