Izvor: Beta, 12.Jan.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić: Srbija koordinator za Dunavsku strategiju

BRISEL, 12. januara 2011. (Beta) - Srbija je na sastanku Evropske komisije i zemalja Podunavlja u Briselu u sredu odredjena za koordinatora Dunavske strategije u oblasti transporta, ekonomije znanja, i bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala, izjavio je potpredsednik Vlade Božidar Djelić.

Srbija će sektor transporta Dunavske strategije koordinirati uz partnerstvo sa Slovenijom, ekonomije znanja sa Slovačkom, a s Nemačkom će voditi polje bezbednosti i suzbijanja kriminala u sklopu strategije razvoja ekonomije, transporta, turizma, kulture u 14 podunavskih zemalja.

Evropski komesar za regionalnu saradnju Johanes Han je izjavio da je za ovaj temeljiti program razvitka plovidbenog puta i područja uz jednu od najvećih reka Evrope, obezbedjeno stotinu milijardi evra u fondovima EU za regionalni razvoj.

Po rečima Djelića, pored sredstava u fondovima EU, projekte za Dunavsku strategiju će finansirati Evropska investiciona banka i druge medjunarodne finansijske organizacije.

Djelić, koordinator Srbije za Dunavsku strategiju, ocenio je da je davanje saglasnosti da Srbija, iako nije članica EU, zajedno sa Slovenijom, Slovačkom i Nemačkom, koordinira tri važna sektora tog najambicioznijeg makroregionalnog programa u Evropi, predstavlja veliko priznanje Srbiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: Srbija koordinator u tri domena Dunavske strategije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2011

BRISEL -..Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je u Briselu da će Srbija u okviru Dunavske strategije imati zadatak da koordinira tri od jedanaest domena - transporta, ekonomije znanja i bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala..."Ovim Srbija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija koordinator za Dunavsku strategiju

Izvor: S media, 12.Jan.2011

Srbija je na današenjem sastanku Evropske komisije i zemalja Podunavlja u Briselu odredjena za koordinatora Dunavske strategije u oblasti transporta, ekonomije znanja, i bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala, izjavio je potpredsednik Vlade Božidar Djelić...Srbija će sektor transporta...

Nastavak na S media...

Srbija koordinator za Dunavsku strategiju

Izvor: Šumadija Press, 13.Jan.2011, 13:14

Srbija je na sastanku Evropske komisije i zemalja Podunavlja u sredu u Briselu odredjena za koordinatora Dunavske strategije u oblasti transporta, ekonomije znanja, i bezbednosti

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.