Đaci OŠ Stari grad pisali su kraljici Velike Britanije, a ovakav odgovor nisu očekivali

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci OŠ "Stari grad" pisali su kraljici Velike Britanije, a ovakav odgovor nisu očekivali

Kraljici Elizabeti stiglo je neočekivano pismo, a učenicima OŠ "Stari grad" još neobičniji odgovor. Učenici ove škole su uz pomoć nastavnice Ljiljane Ćuzović poslali pismo kraljici Elizabeti, odgovor koji su dobili danas oduševio je kako đake tako i kolektiv škole.

- U toku prirema predstave za 400 godina od smrti Šekspira, istraživala sam na internetu i pronašla podatak da se kraljici Engleske može poslati pismo. Naravno, razume se da to pismo mora biti napisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po određenim pravilima. Pismo se ne može poslati tek tako, pa sam ja u dogovoru sa svojim đacima odlučila da se izbiljno pozabavimo time i da napišemo pismo kraljici Elizabeti - rekla je za "Blic" Ljiljana Ćuzović nastavnica engleskog jezika u OŠ "Stari grad".

U pisanju pisma učestvovali su učenici od četvrtog do osmog razreda, a njihove poruke upućene kraljici nastavnica Ćuzović je uobličila i sa ponosom poslala.

- Četvrtaci su joj pisali o tome kako imaju dva papagaja i da jednog hoće da joj poklone, dok su osmaci imali daleko ozbiljnije poruke. Između ostalog kraljici smo čestitali rođendan, pohvalili se kako smo jako uspešni u znanju engleskog jezika i kako poznajemo istoriju Engleske. Ja sam sve to uredila, kako pravila za pisanje engleskoj kraljici i nalažu, pismo napisala čitko rukom i 12. februara sam ga i poslala - kaže nastavnica Ćuzović.

Ona dodaje da je pismo moralo da ima i markicu zemlje iz koje dolazi na koverti i ističe kao zanimljivost činjenicu da su je u Pošti svi gledali sa nevericom kada je rekla da pismo šalje kraljici.

- Svi su mislili da od toga nema ništa, a posebno je bilo interesantno to što je moralo da bude poslato avionom i sa posebnom markicom. Kada sam u Pošti naglasila da mi treba markica, pitali su me zbog čega, ja kažem: "Šaljem pismo engleskoj kraljici" i verujte mi da su me svi gledali kao da nisam normalan - priča kroz smeh profesorka Ćuzović.

Iako po procedri uglavnom prođe dva i po meseca dok ne stigne kraljičin odgovor, naravno ukoliko odluči da odgovori, đacima OŠ "Stari grad" pismo je stiglo danas.

- Pismo je potpisala kraljičina prva pratilja, jer kraljica lično nikada ne potpisuje ta pisma. Zahvalili su nam se na čestitanju rođendana kraljici Elizabeti i ja ne mogu opisati sa kojom radošću su deca primila vest da im je engleska kraljica odgovorila na pismo - dodaje nastavnica Ćuzović.

Sva deca u školi dobiće odštampano pismo kraljice Elizabete za uspomenu jer su, zaista, retki mališani u Srbiji koji se mogu pohvaliti da su se "dopisivali" sa engleskom kraljicom.

Još veću čast i privilegiju za sve đake i zaposlene u školi OŠ "Stari grad" predstavlja činjenica da su pismo primili baš u vreme posete princa Čarlsa i njegove supruge Kamile.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PISALA IM ENGLESKA KRALJICA: Đaci OŠ Stari grad ponosni na znanje engleskog jezika i istorije

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016

BEOGRAD - Pisala nam je engleska kraljica!, s ponosom ističu učenici osnovci beogradske škole "Stari grad", koji su pre mesec dana poslali pismo Elizabeti Drugoj, suverenu britanske monarhije...- Poslali smo joj pismo, pre oko mesec dana, u kojem smo joj se predstavili brojnim uspešnim projektima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.