ĐURO ĐUROVIĆ BEZ BLAMA! Mala mi je plata od 1.330.000, koliko ja radim!

Izvor: Press, 06.Jul.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐURO ĐUROVIĆ BEZ BLAMA! Mala mi je plata od 1.330.000, koliko ja radim!

Direktor i profesor Beogradske poslovne škole (BPŠ) Đuro Đurović, koji je sebi dodelio mesečna primanja u iznosu od neverovatnih 1.300.000 dinara, ili 11.000 evra, ali i zaposlio sina Slobodana na mesto asistenta sa platom od 325.000 dinara, oštro odbacuje sve optužbe na svoj račun, ali i tvrdi da je „malo plaćen za posao koji obavlja“! Prema izveštaju Uprave za trezor za 2016. godinu, Đuroviću je sa računa BPŠ isplaćeno ukupno 16 miliona dinara, što je čak 15 puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << više nego što su dobili drugi profesori u školi, dok je Agencija za borbu protiv korupcije u decembru 2017. objavila zvaničnu preporuku da se Đurović razreši sa ove javne funkcije. Razlog je bio upravo taj što je Đurović sa sinom zaključio ugovor o zaposlenju, čime se našao u sukobu interesa, koji nije ni prijavio Agenciji. Međutim, direktor Đurović za Kurir tvrdi da je ovo „prosvetna mafija“ koja vodi rat protiv njega jer se bori protiv kriminala i postiže „istorijske uspehe“ sa školom.
AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE TRAŽILA DA SE POVUČE S POZICIJE DIREKTORA... ĐUROVIĆ SE PRAVI LUDFOTO: DOKUMENT
- Svi ti navodi su laž! Protiv mene anonimne prijave pišu ološi koje sam isterao iz škole jer su se bavili kriminalnim radnjama. Ja sam krenuo u obračun sa kriminalom koji je bio za vreme prošlog direktora i naravno da to nekima ne odgovara jer sam otpustio 25 ljudi. Tačno je da je Agencija protiv korupcije vodila postupak protiv mene i tražila moje razrešenje, koje je Savet škole jednoglasno odbio. Mog sina Slobodana, koji je doktor nauka i na kog sam veoma ponosan, nisam zaposlio ja, jer asistente ne bira direktor. Na obojicu svojih sinova veoma sam ponosan - kazao nam je Đurović, koji je, međutim, odbio da odgovori na pitanje kolika su mu mesečna primanja. Ipak, na naše insistiranje, otkrio je da je „malo plaćen“.
- Plata mi se kreće u okviru zakonom omogućenih primanja, to nisu podaci od javnog interesa i nisam dužan da vam ih otkrivam. Reći ću da sam malo plaćen za to koliko se borim za ovu školu i koliki posao radim. Postižemo briljantne rezultate - kaže Đurović i dodaje da je pre njegovog mandata 41 srodnik raznih profesora zaposlen u školi.
Prema podacima Uprave za trezor o primanjima profesora na 21 najbogatijoj državnoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji, Đuro Đurović je najplaćeniji profesor među njima. U registru imovine funkcionera vidi se da je Đurović pored nekretnina, od kojih poseduje poljoprivredno zemljište, tri stana i kuću, Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio samo platu od 472.000 dinara mesečno. BPŠ kao državna visokoškolska ustanova iz republičkog budžeta svake godine dobija oko 120 miliona dinara, ali najveći deo novca, oko 600 miliona dinara, samostalno prihoduje. Svaki fakultet ili viša škola ostvaruje sopstvene prihode, koji se u najvećem procentu zasnivaju na školarinama.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.