ĐILASU VAŽAN SAMO SOPSTVEN INTERES I BOGAĆENJE Slučaj Dajrekt medije najveći sukob interesa viđen u politici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ĐILASU VAŽAN SAMO SOPSTVEN INTERES I BOGAĆENJE" Slučaj "Dajrekt medije" najveći sukob interesa viđen u politici!

Slučaj "Dajrekt medija" najveći je sukob interesa viđen u evropskoj politici, a možda i u svetu, ocenio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Mi smo kao stranka mnogo puta govorili kako je Dragan Ðilas trgovao sekundama i ukazivali koliko se obogatio zloupotrebom položaja. On je kao državni funkcioner imao privatnu firmu koja je trgovala sa Radio-televizijom Srbije i Studiom B, To je veliki sukob interesa i ne znam da li postoji veći, a niko ga za to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije prozvao osim Verice Barać - rekao je on gostujući na TV Pink.

Vesić kaže da je zadovoljan time što su sud i tužilastvo poceli da se bave istragom tog slučaja.

- Pokazalo se da Ðilasa intersuje samo da profitira politički, a ne interesuje ga život niti sudbina građana. Važan mu je samo sopstveni interes i to koliko će se obogatiti - rekao je Vesić, koji je i funkcioner SNS.

Kaže i da bi Boris Tadić i Vuk Jeremić možda mogli da svedoče, jer verovatno znaju dosta o tome šta je Ðilas radio.

Vesić kaže da nema nedodirljivih što se zakona tiče i da je to više puta ukazivao i predsednik Aleksandar Vucić.

On je kao primer naveo hapšenje predsednika Grocke Dragoljuba Simonovića koga kaže" nije zaštitila partijska knjizica".

"Pred zakonom su svi isti, moras da radis po zakonu, a ako ne radis odgovoran si", rekao je Vesić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je ove nedelje istragu protiv četvoro osumnjičenih za zloupotrebe u RTS-u prodajom sekundi reklamnog prostora Dajrekt mediji suprotno cenovnicima javnog servisa, kao i protiv Dajrekt medija kao pravnog lica.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u produženom trajanju, jer su svojim postupcima oštetili budžet Javnog servisa.

Kompanija "Dajrekt medija" bila je u vlasništvu Dragana Ðilasa, koji je u međuvremenu naveo da je 2013. godine prodao "biznismenu iz Bugarske".

JEZIVO! Eksperiment je pokazao da 15 od 17 dece odlazi sa potpunim neznancem, a ovo su načini na koje KIDNAPERI MAME DECU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.