ĐACI OTPUTOVALI NA EKSKURZIJU UPRKOS ZABRANI POLICIJE: Odvezli ih ISTI VOZAČI I AUTOBUSI, EVO šta se desilo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐACI OTPUTOVALI NA EKSKURZIJU UPRKOS ZABRANI POLICIJE: Odvezli ih ISTI VOZAČI I AUTOBUSI, EVO šta se desilo!

Šok obrt!

Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, čiji su đaci jutros od strane policije sprečeni da krenu na ekskurziju, demantuje da je putovanje otkazano. Kaže da je sve po propisima, jer su sporne isprave vozača autobusa u procesu izrade i oni, navodno, mogu da voze.

- Autobusi su bili potpuno tehnički ispravni, a vozači su podneli zahtev za kvalifikacionu karticu (CPC), kaže Milan Radaković.

Policija može na licu mesta tokom provere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ustanovi ispravnost ili neregularnosti autobusa i vozača, što se u ovom slučaju desilo, ali ne može da zabrani organizatoru da ponovo angažuje iste vozače.

Da podsetimo, pomenuta ekskurzija nije bila zvanično prijavljena policiji, ali je policija sama došla do saznanja da učenici imaju organizovano putovanje do Palića.

Policija je po saznanju odmah izašla na teren i posle provere obavestila da oba autobusa ispunjavaju uslove za prevoz dece, ali ne i vozači - nijedan od njih dvojice.

Nijedan vozač nije imao kvalifikacionu karticu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a jedan od njih nije imao ni ugovor o radu.

Policija je odmah zbog bezbednosti dece zabranila odlazak na ekskurziju đacima Zrenjaninske gimnazije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.