Divlji zapad u Zagrebu: Obračun porodica pištoljima

Izvor: B92, 13.Sep.2018, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Divlji zapad" u Zagrebu: Obračun porodica pištoljima

Zagreb -- U masovnoj pucnjavi do koje je došlo u sredu uveče u zagrebačkom naselju Vukomerec nije povređena ni jedna osoba, a sedam ih je uhapšeno.

Takođe, deset osoba je pod policijskim nadzorom, potvrdio je načelnik zagrebačke Policijske uprave Marko Ražić.

Zagrebačka policija dobila je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dve porodice i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Ražić novinarima govoreći na licu mesta, prenosi Hina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je potvrdio da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom niko nije povređen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi direktno preko puta osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su sukobljene strane dan ranije međusobno pretile pištoljima, zbog čega je celog dana naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i pretnji bilo je, tvrde, i ranije.

Jutarnji list je preneo da je najmanje 30 metaka ispaljeno u obračunu dve sukobljene romske porodice u Porečkoj ulici u zagrebačkom naselju.

"Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražićemo sve navode i sukob tih dveju porodica. Navodno se radi o nekim nerešenim odnosima, finansijskim potraživanjima. Ali, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih porodica postoji i u toku je rešavanje situacije i razrešavanje događaja", rekao je.

U delu Porečke ulice gde je došlo do pucnjave još uvek je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila. Mesto događaja posetio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji nije želeo da daje izjave novinarima, već je poručio kako je sreća što niko nije povredjen i apelovao da se policija pusti da radi svoj posao.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Divlji zapad" u Zagrebu: Obračun romskih porodica pištoljima

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2018

ZAGREB - U masovnoj pucnjavi do koje je došlo u srijedu uveče u zagrebačkom naselju Vukomerec nije povrijeđena ni jedna osoba, a sedam ih je uhapšeno.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.