Ditman: Berlin će podržavati Srbiju, bez obzira na vladu

Izvor: B92, 25.Sep.2017, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman: Berlin će podržavati Srbiju, bez obzira na vladu

Beograd -- Srbija može da računa na podršku Nemačke na svom evropskom putu bez obzira kakva vlada bude bila u Berlinu, rekao je nemački ambasador Aksel Ditman.

"Sasvim svejedno koja vlada bude nastala jasno je da će ona biti proevropska i da će podržavati Srbiju", rekao je juče Ditman Tanjugu na prijemu u svojoj rezidenciji povodom izborne večeri u Nemačkoj.

Posle ovih parlamentarnih izbora u Bundestag ulazi šest partija, ali važno je da proevropske snage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju većinu, objasnio je ambasador. "Radujem se što ću ovde sa srpskim zvaničnicima saradjivati na putu Srbije ka Evropskoj uniji", rekao je Ditman.

U ambasadi Nemačke je sinoć priredjeno izborno veče, povodom parlamentarnih izbora za Bundestag.

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života Srbije, medju kojima i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.