Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 23:03

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je preneo Blic.

Ona navodi da je reč o "hitroj reakciji javnog tužioca, na tužbu koju je podneo predsednik policijskog sindikata protiv direktora svih beogradskih škola".

Vojvodić Mitrović u tekstu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod naslovom "U jurišu na apsurd…" navodi da je hitra reakcija tužioca "poslednji u nizu slučajeva koji paradigmatski slikaju neuravnotežen odnos državnog aparata prema obrazovnom sistemu".

"'Neka rade svoj posao!' – reći ćete vi, misleći i na direktore i na tužilaštvo i tu ćemo se lako složiti. Ali, predmet ove tužbe oblikovan je upravo na temelju apsurda: direktori više od 300 (tri stotine, dobro ste videli) osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama", piše ona i dodaje:

"Ima li u ovom trenutku, kada se čitav svet, ne samo Srbija, suočava sa najsnažnijim udarom pandemije, ičeg besmislenijeg i nepotrebnijeg od pozivanja i saslušavanja preko 300 direktora koji nisu ni propisali epidemiološke mere zaštite, već su bili u obavezi da ih sprovode, zajedno sa učenicima i zaposlenima? A na pomisao koliko je to uzaludno trošenje energije, vremena (naročito tužilaštva!) kao i budžetskih sredstava za finansiranje sudskih procesa, koliko je to nepotrebnih izlaganja riziku zaraze – izvesna je jedino: glavobolja", navodi članica Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost".

Nije precizirala predsednik kojeg policijskog sindikata je podneo tužbu, sa kojim obrazloženjem i koji tužilac je, kako kaže, hitro reagovao".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2020, 09:04

BEOGRAD - Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je prenio Blic.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.