Diplomatski odnosi osnov za proširivanje ekonomske saradnje

Izvor: Press, 05.Maj.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatski odnosi osnov za proširivanje ekonomske saradnje

Kako je navedeno u saopštenju potpredsednika vlade, Ljajić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da ulažu u privredu Srbije i najavio je da će vlada u najskorije vreme izabrati projekte sa kojima će konkurisati Saudijskom fondu za razvoj, u kome postoji zainteresovanost za realizaciju zajedničih investicionih aktivnosti u Srbiji.
Ministar ekonomije Saudijske Arabije istakao je da je uspostavljanjem diplomatskih odnosa napravljena osnova za proširivanje ekonomske saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dve zemlje, dodajući da su oblasti građevinske industrije, vojno - ekonomskog sektora, farmacije i turizma, privredne grane sa posebnim potencijalima za dalji bilateralni razvoj.
Al Džazer je pozvao kompanije iz Srbije da učestvuju u građevinskim projektima u Saudijskoj Arabiji, uzimajući u obzir da je u okviru petogodišnjeg ekonomskog plana te zemlje predviđeno izdvajanje 350 milijardi dolara za izgradnju različitih infrastrukturnih objekata.
On je takođe izrazio spremnost za prijem lekara svih specijalnosti i medicinskih sestara i tehničara u zdravstveni sistem Saudijske Arabije, s obzirom na deficit kadrova u oblasti medicine.
Sastanak Ljajića i Al Džazera bio je prvi susret državnih zvaničnika Srbije i Saudijske Arabije nakon što su dve zemlje uspostavile diplomatske odnose, navedeno je u saopštenju.
Ljajić će se u okviru zvanične posete Saudisjkoj Arabiji sutra sastati i sa princom Saudom al Fejsalom, koji je i ministar spoljnih poslova ove dražave.
 
Tanjug

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proširenje saradnje sa Saudijskom Arabijom

Izvor: RTS, 05.Maj.2013

Kompanije iz Srbije pozvane su da učestvuju u građevinskim projektima u Saudijskoj Arabiji, koja planira da u narednih pet godina izdvoji 350 milijardi dolara za infrastrukturu, istaknuto na sastanku saudijskog ministra Mohameda al Džazera i Rasima Ljajića. ..Ministar ekonomije Saudijske Arabije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.