Dijalog tek kad ukinu takse i prestanu sa provokacijama

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dijalog tek kad ukinu takse i prestanu sa provokacijama"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da aktuelni zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

Kako je rekao, dijalog može da se nastavi kad Priština prekine sa provokacijama, poput promene statuta Kombinata Trepča koji, kako je ocenio, predstavlja otimanje srpske imovine.

Kako se navodi u saopštenju izdatom nakon sastanka sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, Vučić je rekao da će Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvek biti opredeljena za mir i stabilnost u regionu.

On je zahvalio na podršci vlade te zemlje, ukazavši Kifu na štetnost jednostranih mera Prištine, koje ugrožavaju dijalog.

Vučić je izrazio interes Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa nadom da se Bregzit neće odraziti na bilateralne odnose dve zemlje.

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima kako posle izlaska Britanije iz EU ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.

On je dodao da Vlada u Londonu projektima poput digitalne transformacije i jačanja elektronske uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i u njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve za postizanje stabilnosti i napredak na Zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.