Devojka pobedila u trci za bogojavljenski krst u Čačku (uz malu pomoć mladića)

Izvor: Blic, 19.Jan.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka pobedila u trci za bogojavljenski krst u Čačku (uz malu pomoć mladića)

Dvadesetogodišnja sudentkinja turizma, Čačanka Marija Petković prva je doplivala do bogojavljenjskog krsta u Zapadnoj Moravi i tako postala prva devojka u Srbiji kojoj je to pošlo za rukom. Do ovog uspeha ona je došla pošto je preostalih 76 takmičara muškaraca u dogovoru odlučilo da uđe u vodu tek kada je ona bila blizu cilja. Zanimljivo je da je devojka pobedila i u trci u Sremskoj Mitrovici, dok učesnica trke u Podgorici nije bila te sreće... Marija Petković sa osvojenim krstom
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dirnuta gestom takmičara Marija je zaplakala.

- Bilo je zaista hladno, ali to nije ništa u poređenju sa ovakvim viteškim gestom mojih sugrađana. Nisam ovo očekivala, niti sam na Moravu došla da bih pobedila.

Mnogo mi je drago što su zbog mene napravili ovaj gest. Svaka im čast – kroz suze je rekla Marija Petković, koja je prvi put u trci za bogojavljenski krst učestvovala 2010. godine.

I pored prohladnog vremena, trku je pratilo oko 5.000 Čačana. Izmereno je da je temperatura bode bila 5 stepeni celzijusa, šest stepeni toplije nego što je bilo napolju.

Podgoričani ipak nisu propustili devojku...

Podgoričanin Igor Prenkić pobednik je tradicionalnog plivanja za Časni krst na Bogojavljanje na ušću reke Ribnice u Moraču u glavnom gradu Crne Gore.

U nadmetanju za Časni krst učestvovalo je oko 70 mladića, kao i jedna devojka, koji su zaplivali u hladnoj vodi Morače, koju je prethodno osveštao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom.

Nikolina Aćimić, jedina devojka koja je učestovala u takmičenju, kazala je da joj je bila čast što je bila među onima kolji su se nadmetali za Časni krst, dodajući da će i naredne godine uraditi isto.

Bivši vaterpolista prvi stigao do krsta u Šapcu

Bivši vaterpolista iz Beograda Marko Rusov (23) prvi je stigao do Časnog krsta u bogojavljenskoj trci na reci Savi kod Šapca.

On je stazu preplivao prvi u konkurenciji 66 takmičara i dve takmičarke.

Takmičare je do starta ispratio pokrovitelj trke princ Aleksandar Karađorđević i naglasio da se osobine koje pokazuju plivači moraju slediti svakoga dana.

Medicinski terapeut prvi do Bogojavljenskog krsta

Viši medicinski terapeut iz Kragujevca Borko Marić pobednik je jubilarnog, desetog, nadmetanja u plivanju na Bogojavljenje za Časni krst, na kragujevačkom Ssumaričkom jezeru, medju 33 takmičara.

Blagojević (28) je titulu pobednika, od kada učestvuje u plivanju za Krst časni, osvojio dva puta u Kragujevcu i jednom, pre sedam godina, u Ćupriji.

- Prvi put sam za Krst plivao 2006. godine i od tada svake godine bio učesnik nadmetanja, izuzev 2010. kada mi je ruka bila u gipsu - rekao je Marić u izjavi novinarima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Devojka pobedila u trci za bogojavljenski krst u Čačku

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2013

Dvadesetogodišnja sudentkinja turizma, Čačanka Marija Petković prva je doplivala do bogojavljenjskog krsta u Zapadnoj Moravi i tako postala prva devojka u Srbiji kojoj je to pošlo za rukom. Do ovog uspeha ona je došla pošto je preostalih 76 takmičara muškaraca u dogovoru odlučilo da uđe u...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.