Devojčica (12) izvršila samoubistvo, jer je nastavnica PONIŽAVALA pred celim razredom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2017, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica (12) izvršila samoubistvo, jer je nastavnica PONIŽAVALA pred celim razredom!

Nećete verovati zbog čega je devojčica maltretirana

12-godišnja devojčica iz Indije je izvršila samoubistvo nakon što ju je profesorka navodno ismevala zbog fleke od menstruacije.

U oproštajnom pismu devojčica je napisala da ju je profesorka "mučila".

Iako nije napisala konkretan razlog u pismu, njena majka je rekla da je devojčica poslata kući iz škole zbog fleke.

Menstruacija je tabu tema u Indiji. Veruje se da su žene tokom menstruacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "prljave", ili čak "uklete".

Policija je izjavila da su registrovali slučaj samoubistva i da će uskoro početi istragu. Incident se dogodio u nedelju u Tirunelveli distriktu u državi Tamil Nadu.

- Ne razumem zašto moja profesorka pravi žalbe protiv mene. I dalje ne razumem zbog čega me ovako maltretiraju i muče - napisala je devojčica u svom oproštajnom pismu.

Pismo je počelo sa: -Majko, molim te oprosti mi.

Majka je ranije optuživala profesorku da je tukla njenu ćerku zbog neurađenog domaćeg zadatka.

-Moja ćerka je dobila menstruaciju dok je bila u školi u nedelju - rekla je majka BBC Tamil-u. -Kada je informisala profesorku, data joj je krznena tkanina kao uložak.

-Profesorka ju je naterala da stoji ispred odeljenja. Kako jedna 12-godišnja devojčica može da podnese takvo poniženje?- upitala je.

Devojčica se ubila jedan dan nakon toga.

Škola je informisala BBC da radi zajedno sa policijom na slučaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.