Detalji krađe testova za maturu: Otac maturanta slikao test, pa ga delio na društvnim mrežama

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji krađe testova za maturu: Otac maturanta slikao test, pa ga delio na društvnim mrežama

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su I. S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga on je, sumnja se, otišao u toalet, gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su fa oni, uz pomoć aplikacije „Vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠAMARALA DEČAKA PRED SVIMA Uhapšena nastavnica iz Jagodine zbog nasilničkog ponašanja

Izvor: Blic, 19.Jun.2019

Policajci u Jagodini uhapsili su Z. P. (37) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nasilničko ponašanje, saopštila je policija. Video klip na kome ona šamara dečaka naširoko se delio na društvenim mrežama, a negativni komentari su preplavili internet.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.