Desetine hiljade Čeha traže ostavku ministarke pravde i suđenje premijeru

Izvor: Danas, 21.Maj.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine hiljade Čeha traže ostavku ministarke pravde i suđenje premijeru

Desetine hiljada Čeha ponovo, već četvrtu sedmicu za redom, na protestu u Pragu zahtevaju ostavku nove ministarke pravde Marije Benešove koju vide kao pretnju za nezavisnost sudova, a veruju da je imenovana da spreči suđenje premijeru Andreju Babišu za mahinacije oko dva miliona evra evropskih dotacija za njegovu porodičnu farmu i konferencijski centar Rodino gnezdo. Članak Destine hiljade Čeha traže ostavku ministarke pravde i suđenje premijeru Babišu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"STIDIM SE SVOG PREMIJERA" Novi skup u Pragu protiv Babiša i ministarke pravde

Izvor: Blic, 22.Maj.2019, 00:38

Više hiljada Čeha protestovalo je danas protiv ministarke pravde Marije Benesove, za koju smatraju da može da utiče na krivičnu istragu koja se vodi protiv premijera Češke Andreja Babiša.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.