Deset mjeseci zatvora zbog grube povrede spomenika Ljubu Čupiću

Izvor: VOA, 18.Nov.2021, 19:24

Deset mjeseci zatvora zbog grube povrede spomenika Ljubu Čupiću

Nikšićanin Mirko Ilić, protiv koga je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću podnijelo optužni predlog zbog krivičnog djela povreda groba, skrnavljenja  spomenika heroju iz Drugog svjetskog rata Čedomira Ljuba Čupića, nepravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, saopšteno je iz ODT-a u tom gradu. “Okrivljenom M. I. se stavlja na teret da je u noći između 12. i 13. juna urinirao po spomeniku Ljubu Čupiću koji se nalazi na Trgu Slobode u Nikšiću”, navodi ODT Nikšić. Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je da će se zbog krivičnog djela povreda groba kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine ko neovlašćeno uništi, ošteti ili ukloni ili grubo povrijedi spomenik ili drugo spomen – obilježje umrloj osobi, naveli su iz nikšićkog ODT-a, prenose lokalni mediji. Zbog skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljuba Čupića, u junu su organizovani  protesti u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

ROBIJA ZBOG URINIRANJA NA SPOMENIK! Ilić (57) osuđen zbog skrnavljenja groba narodnog heroja - evo kolika mu je kazna

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2021

Nakon što je u javnost objavljen snimak Nikšićanina kako urinira po spomeniku Ljuba Čupića, policija i nadležni su reagovali i ovog muškarca označili kao počinioca...Nikšićanin Mirko Ilić (57) osuđen je na deset meseci zatvora zbog grube povrede spomenika koji je posvećen Ljubu Čupiću...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.