Deportovan Srbin osumnjičen za ratni zločin

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deportovan Srbin osumnjičen za ratni zločin

Nakon deportacije iz SAD, na aerodromu u Sarajevu uhapšen je Milan Trišić, koji je osumnjičen za zločin protiv čovečnosti na području Bratunca 1992. godine.

Milan Trišić, rođen 1963. godine u Bratuncu, osumnjičen je da je kao pripadnik VRS počinio zločin protiv čovečnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji se odnose na progon, u vezi sa zločinima ubistva, prisilnog nestanka, nezakonitog zarobljavanja, mučenja i zlostavljanja, kao i prisilnog preseljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većeg broja žrtava.

Nakon hapšenja po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine BiH, osumnjičeni će biti predat tužiocu, koji će ga ispitati, prenosi Klix.

Milan Trišić je iz BiH posle rata otišao u SAD, a 2018. godine je osuđen na 18 meseci zatvora jer je lagao prilikom ispunjavanja papirologije za "zelenu kartu".

Kako se navodi u presudi, on nije naveo da je bio pripadnik Bratunačke brigade Vojske RS, već je izjavio da je izbeglica.

On je u SAD-u radio kao vozač kamiona, a živeo je u Severnoj Karolini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz SAD deportovan Srbin osumnjičen za ratni zločin u Bratuncu

Izvor: RTS, 24.Okt.2019

Nakon deportacije iz SAD, na aerodromu u Sarajevu uhapšen je Milan Trišić, koji je osumnjičen za zločin protiv čovečnosti na području Bratunca 1992. godine, prenosi "Kliks". . Milan Trišić je osumnjičen da je kao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.