Depeša, 2011 godine, i šta je Vučić tada govorio o Tadiću i Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depeša, 2011 godine, i šta je Vučić tada govorio o Tadiću i Srbiji!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da njegovim političkim oponentima nije važno koliku će štetu naneti svojoj državi, ukoliko je reč o njihovom ličnom interesu, a da on ni kada je bio u opoziciji nije govorio protiv svoje zemlje.

O tome, kako je rekao, svedoči i depeša iz 2011. kada je bio u poseti SAD.

"Orden bi bio velika čast, nijedan Srbin ga nije dobio sto godina": Vučić o mogućnosti da ga Putin odlikuje

"Da damo 20 metara prednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a da trčimo sto metara, neće moći" Vučić ponovio da NEMA NASTAVKA DIJALOGA bez ukidanja taksi

- Ja da idem da se negde žalim - neću. Daću vam i depešu koja je pravljena o meni u vremenu nekih od njih (iz opozciije), kada sam bio u poseti SAD i kada su me pitali za Borisa Tadića, kada sam bio tamo kao politički protivnik 2011. godine. Da vidite kako se govori o svojoj zemlji, iako ste politički protivnici. Mislim da bi tako trebalo i neko i sada da se ponaša -  rekao je Vučić.

Na pitanje novinara kako to da kada su se Hrvatska, Slovenija, Rumunija i druge zemlje priključivale EU nisu imale taj fenomen, koji je prisutan sada u Srbiji, da jedna grupacija stalno piše EU optužujući svoju zemlju, Vučić je rekao da to nije stvar srpskog naroda, pošto imamo istoriju sa kojom možemo da se dičimo, već samo pojedinih političkih predstavnika.

Kazao je da sadašnjoj opoziciji nije važno kolika je cena za njihovu zemlju i državu, ako može da se ostvari njihov lični interes.

- Njihov lični interes je samo da zgazimo Vučića, imamo ga, preplašio se i trese se. Ne mogu da vam objasnim kako se tresem. I zato čekam da me samo obaveste da li hoće na izbore ili ne, a za sve drugo nisam zainteresovan - rekao je Vučić.

Kaže da je okrenut samo ka budućnosti, a ne ka prošlosti i da bi neki rekli da je zbog toga autističan, kao i da po pitanju budućnosti Srbije ne želi da pravi nikakve kompromise.

Komentarišući Tadićeve reči da "Vučić neće mirno sa vlasti", ponavlja da hoće - čim ga pobede na izborima.

- Ne znam kako oni hoće drugačije, ja znam samo za izbore kao jedini put, drugi put ne znam -  podvukao je.

- Spreman je, kaže, da opoziciji pruži izbore, "ono što oni SNS-u nisu, kada je na ulice izašlo stvarnih 80.000 - 90.000 ljudi, ne izmišljenih u nekim medijima. Tada nam nisu dali izbore, u februaru 2011. godine. A ja njima nudim - možemo na izbore kad god hoćete -  rekao je Vučić.

Kako je rekao, spreman je i da, sa najširom porodicom, bude među prvih 10 čija će imovina biti predmet ispitanja, nakon donošenja Zakona o poreklu imovine, a da onda budu ispitani mnogi iz bivšeg režima.

- Da vidimo odakle pare, pa onda neka naord zaključi. Da vidimo ko je uvećao bogatstvo, ko se obogatio, ko je uvećao račune, a ko nije od kad je na vlasti. Ja mislim da je to fer i pošteno - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.