SSP i deo opozicije odbio poziv za sastanak SDS i NS

Izvor: B92, 24.Jan.2021, 17:48

SSP i deo opozicije odbio poziv za sastanak SDS i NS

Stranka slobode i pravde i Pokret slobodnih građana neće se odazvati pozivu na sastanak opozicionih stranaka u utorak

Tema sastanka je zajednička platforma za dijalog o izbornim uslovima, a poziv SSP-u i PSG-u uputile su Nova stranka i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, prenosi Nova.rs.

Kako se dodaje, ni Demokratska stranka, kao i ni Pokret za preokret, neće učestvovati u razgovoru sa pomenutim partijama.

Portal Nova. rs navodi da je razlog za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbijanje da učestvuju u razgovorima to što su Nova stranka i SDS pre razgovora sa ovim partijama obaveštavale javnost.

"Mi smo predlog platforme, koja se odnosi na dijalog sa vlašću, prosledili svima za koje smo sigurni da ne bi sarađivali sa SNS. Nismo želeli da izlazimo u medije, jer nam nije bila namera da naše sagovornike stavljamo pred svršen cin kako bi ispalo da smo veliki i važni, a drugi mali i nebitni”, rekao je neimenovani izvor portala iz opozicije.

Kako je dodao, Dveri, Zajedno za Srbiju i Ne davimo Beograd izjasnili su se o njihovoj platformi, dok su, kako kaže, Nova stranka i SDS odgovorili preko medija.što je ocenjeno kao pokušaj dobijanja sitnih političkih poena.

Ranije je saopšteno da će se sastanak opozicionih stranaka i pokreta o izradi zajedničke platforme za dijalog sa vlašću o izbornim uslovima održati u utorak, 26. januara u sedištu Nove stranke u Beogradu.

Kako je najavljeno iz te partije, na sastanku će biti razmotren predlog platforme koju su pripremile Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, kao i predlozi ostalih opozicionih stranaka i pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.