Deo opozicije: Zajednički u borbu za izborne uslove

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 18:43

Deo opozicije: Zajednički u borbu za izborne uslove

Na sastanku dela opozicije u prostorijama Nove stranke, učesnici su se saglasili da im je jedini protivnik vlast Vučića i da treba da se bore za izborne uslove.

Zaključak današnjeg sastanka, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, je - da su ciljevi svih platformi o kojima su danas razgovarali identični - medijske slobode, pritisci na birače i funkcionerska kampanja, a da je razlika jedino u načinu njihove realizacije.

Predočeni su novi, racionalniji načini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbe, na čijem unapređenju će raditi, kako navode, do narednog susreta, koji je zakazan za utorak 2. februar.

Sastanku su prisustvovali predstavnici SDS-a, DSS, Pokreta "1 od 5 miliona", Inicijative "Ne davimo Beograd", Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije, kao i opozicioni pojedinci, poput Branislava Lečića, kojeg je deo Demokratske stranke izabrao za predsednika, i Marka Bastaća, nekadašnjeg predsednika opštine Stari grad, i ovonedeljni organizatori okupljanja - lider Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Gradskog odbora te stranke za Beograd Uroš Eleković.

Pohvaljujući inicijativu u definisanju platformi stranaka koje danas nisu došle na sastanak, u saopštenju su pozvali te stranke da stanu iza svog doskorašnjeg pozivanja na jedinstvo opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.