Deo Demokratske stranke razmišlja o izlasku na izbore?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Demokratske stranke razmišlja o izlasku na izbore?

Grupa demokrata koji nisu saglasni da Demokratska stranka (DS) ostane u Savezu za Srbiju (SzS) Dragana Đilasa i povinuju se njegovoj odluci o bojkotu izbora, traži alternativu za učešće u izbornoj trci, piše "Kurir".

Pozivajući se na neimenovani izvor list piše da oni razgovaraju o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima sa Strankom moderne Srbije (SMS), kao i sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i organizacijom Srbija 21.

Nekoliko demokrata, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su, kako navodi beogradski dnevnik, Nataša Vučković, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Vesna Marjanović i Radoslav Milojičić Kena, želi da osvoji poslaničke mandate i političku borbu nastavi u Skupštini Srbije.

"Pojedini funkcioneri DS, među kojima ima i poslanika, protiv toga su da ta partija bude u SzS i da učestvuje u bojkotu izbora. Ne samo što se ne slažu s brojnim potezima i politikom Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića iz SzS, već su sigurni da bi neučestvovanjem na izborima DS bukvalno nestala, otišla u političku istoriju, što, kako kažu, lider demokrata Zoran Lutovac ne shvata", kaže izvor lista.

On dodaje da za sada nije pronađen model kako bi nastupili, odnosno da li bi istupili iz DS.

"U problemu su jer su emotivno vezani za DS, ne bi da vraćaju člansku kartu... Ali, to su ljudi s nespornim znanjem i političkim iskustvom i koji znaju da će DS biti izbrisan s političke scene ne bude li učestvovao na izborima", dodaje izvor "Kurira".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Znaju da će DS biti izbrisan s političke scene ne bude li učestvovao na izborima"

Izvor: B92, 15.Jan.2020

Beograd -- Grupa demokrata koji nisu saglasni da DS ostane u Savezu za Srbiju Dragana Đilasa i bojkotuju izbore, traži alternativu za učešće na tim izborima...Pozivajući se na neimenovani izvor, list "Kurir" piše da oni razgovaraju o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima sa Strankom moderne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.