Demolirana radio stanica zbog glasne muzike

Izvor: B92, 19.Jan.2021, 13:02

Demolirana radio stanica zbog "glasne muzike"

Besna rulja demolirala je lokalnu radio stanicu u severnom Avganistanu prošle nedelje.

Napad na stanicu desio se nakon što je lokalni imam podsticao nasilnike, tvrdeći da glasna muzika koju pušta radio-stanica "smeta njegovim molitvama", preneo je AP.

Međunarodna asocijacija novinara (IFJ) je osudila napad koji se dogodio prošlog petka u gradu Kunduz, glavnom gradu provincije Kunduz, citirajući Mohsen Ahmada, direktora oštećenog Zohra radija.

"Rulja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nam je uništila tehničku opremu, zbog čega smo morali da prekinemo emitovanje na nekoliko časova", rekao je on i dodao da niko nije povređen u napadu.

Sigurnost novinara u Avganistanu mora da bude glavni priritet avganistanske vlade, ocenio je IFJ, čije je sedište u Briselu.

Asocijacija nezavisnih avganistanskih novinara je otkrila da je ista rulja pokušala da napadne druge dve obližnje radio-stanice, ali ih je policija zaustavila jer je stigla na vreme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.