Demolirana kuća porodice Petrović kod Prizrena

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demolirana kuća porodice Petrović kod Prizrena

Prizren -- Kuća porodice Petrović u Mušnikovu kod Prizrena obijena je i u potpunosti demolirana.

Prizor je zatekla monahinja Irina Petrović tokom obilaska porodičnog domaćinstva, javlja RTS.

Monahinja Irina Petrović je RTS-u prenela da su nepoznate osobe obile ulazna vrata, a potom ispreturale i oštetile gotovo čitav nameštaj i zidove u kući.

"Oskrnavili su ikonu Svetog Đorđa, naše porodične slave. Nema ovde šta da se odnese, sve što je vredelo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odneto i uništeno. Ovo je čista provokacija i vrsta pritiska na moju porodicu", rekla je monahinja Irina. Monahinja je navela da je oko kuće posečeno drveće, a od dvorišta napravljeno đubrište.

Prilikom provale u kući nije bilo nikoga od članova porodice Petrović, napominje RTS, dodajući da je ta porodica prethodno kuću više puta obnavljala.

Radio KiM prenosi da je porodična kuća Dragoslava Petrovića iz Mušnikova kod Prizrena provaljena i u potpunosti demolirana, kao i da je slučaj prijavljen Kosovskoj policiji.

Radio KiM navodi i da je kuća Petrovića meta stalnih napada i pljački i da je oskrnavljena nekoliko puta što je, takođe, prijavljeno policiji.

U Mušnikovu je ostalo dvadesetak Srba, uglavnom starijih ljudi. Srba, na području između Prizrena i Štrpca, osim u Mušnikovu, ima još u selima Živinjane, Sredska, Drajčići, Bogoševci, Lokvica i Gornjem selu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.