Demokrate: Abazović stoji iza toga; Da se izvini

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 14:08

Demokrate: "Abazović stoji iza toga"; "Da se izvini"

Podgorica -- Demokratska Crna Gora optužila je potpredsednika vlade Dritana Abazovića, da stoji iza privodjenja aktiviste, koji je pozivao na večerašnje proteste.

Čovek koji je pozivao na proteste je priveden sinoć, ali je pušten bez zadržavanja nakon što je tužilac konstatovao da u njegovom postupku nema elemenata krivičnog dela.

Demokrate, međutim, upozoravaju da Abazović zloupotrebljava svoj položaj, pokušavajući da zaplaši građane.

"Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mandatar DPS Vlade Abazović nedostatak podrške za mučno delo koje ovih dana gradi na štetu Crne Gore pokušava da nadomesti primenom sile. Svoje pretnje da će 'država odgovoriti' već ispunjava i to tako što hapsi mirne aktiviste", poručile su Demokrate.

"Moramo mu čestitati na količini iskazanog straha i nesigurnosti, jer to ni DPS nije radio, ni oni nisu hapsili aktiviste koji pozivaju na proteste! Abazović ovo radi jer tačno zna kako stoji, i tačno zna da mu plan izdaje građana visi o vrlo tankom končiću", istakli su.

Demokrate pitaju da li će neko da odgovara za to što su uhapšenog aktivistu, kako kažu, maltretirali.

"Na primer, neko od 'proevropskih' funkcionera bezbednosnog sektora koji se bave staljinističkim metodama gušenja sloboda građana Crne Gore. Hoće, odmah, ili nešto kasnije", navode Demokrate i poručuju da "nema tog Dritana" koji će sprečiti građane da večeras izađu na mirne proteste.

U međuvremenu se oglasio i pokret URA.

"Ni Dritan Abazović ni URA ne kontrolišu privođenja i hapšenja bilo kojeg pojedinca, za kojeg ga optužuje Demokratska Crna Gora", saopšteno je iz te parije.

Iz pokreta URA su kazali da poslednjih dana, a naročito pošto im je lider Aleksa Bečić smenjen sa mesta predsednika Skupštine, "Demokrate besomučno pokušavaju neistinama i teorijama zavere da preplave crnogorsku javnost".

“Takva u nizu je i poslednja kojom targetiraju potpredsednika Vlade Dritana Abazovića za tobožnju odgovornost za privođenje građanskog aktiviste. Pošto im hrabrosti i direktnosti uvek fali, nismo ni mislili da će makar reći da je 'građanski aktivista' u stvari njihov član koji po nalogu Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića sa megafonom iz automobila poziva na revolt jer je Aleksi izmakla fotelja”, navodi se u saopštenju.

Očekuju da Aleksa Bečić i za ovu optužbu ponudi izvinjenje za koji dan.

“A sasvim je jasno da ni Dritan Abazović ni URA ne kontrolišu privođenja i hapšenja bilo kojeg pojedinca”, kazali su iz tog pokreta.

Iz te partije navode da bi Demokrate da zakoni važe za sve, ali ne i za njih.

“U tom maniru i poziv na okupljanja koja su pritom po važećim zdravstvenim merama zabranjena. Ali ništa neobično od partije Alekse Bečića čiji slogan bi trebalo da bude - Fotelje su naša nacija“, navodi se u saopštenju.

Iz pokreta URA kažu da im okupljanja i protesti Demokrata nisu ni na kraj pameti.

“Pri svega jer su već i u prethodnim danima na ulici pokazali prirodu tih okupljanja zajedno sa Vesnom Bratić i fašističkim pokličima. URA i njen lider bave se ozbiljnijim državnim poslovima za razliku od Demokrata čija je politika vožnja automobilima i dranje u megafonima Nema tog Alekse Bečića koji će nas zaustaviti na putu izgradnje građanske i evropske Crne Gore. Žalimo što je on sa tog puta naprasno skrenuo”, zaključili su u soapštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Demokrate optužile Abazovića za hapšenje aktiviste

Izvor: RTS, 09.Feb.2022

Demokratska Crna Gora optužila je potpredsednika vlade i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića da stoji iza privođenja aktiviste, koji je u Podgorici, putem razglasa sa automobila, pozivao na proteste zakazane za sredu. . Čovek koji je pozivao na proteste...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.