Demencija i smrt: Bivši fudbaleri imaju tri i po puta veći rizik od ostalih

Izvor: Danas, 24.Okt.2019, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demencija i smrt: Bivši fudbaleri imaju tri i po puta veći rizik od ostalih

Getty ImagesBivši fudbaler Vest Bromvič Albiona Džef Astl Bivši fudbaleri imaju tri i po puta veće rizik da umru od demencije nego njihovi vršnjaci koji su se bavili drugim poslovima, pokazuje najnovije istraživanje. Stručnjaci sa Univerziteta u Glazgovu istraživali su da li postoji veza između udaranja lopte glavom i povreda mozga. Istraživanje je počelo nakon […] Članak Demencija i smrt: Bivši fudbaleri imaju tri i po puta veći rizik od ostalih se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori i kontrolori: Koliko će da košta obuka „čuvara kutija“ u Srbiji

Izvor: Danas, 24.Okt.2019

BBCRedovi na biračkom mestu u Beogradu Srbija bi trebalo da dobije 250.000 novih „čuvara kutija“ na izborima, pet puta više nego što ih je bilo do sada, ali se i dalje ne zna koliko će njihova obuka i rad koštati. „Sigurno će biti skupo, ali to je cena demokratije“, kaže Bojan Klačar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.