Demanti centralne katedre za bioetiku Uneska u Haifi

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 16:33

Demanti centralne katedre za bioetiku Uneska u Haifi

Uneskova katedra za bioetiku za Evropu demantuje neistinite navode iznete u režimskim medijima, navedeno je u saopštenju organizacije dostavljenom medijima.

Navedeno je da navodi imaju za cilj da naruše stručni i profesionalni ugled prof. dr Vojina Rakića, "dovodeći u pitanje postojanje Uneskove Katedre za bioetiku, uz navođenje da ta navodno napostojeća Katedra sprovodi istragu da li se Vojin Rakić lažno predstavljao kao njen član".

Prenosimo u celosti saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevedeno na srpski jezik, koje potpisuje prof. dr Amnon Carmi, šef svetske Uneskove Katedre za bioetiku (Haifa):

"Kao Šef Uneskove Katedre za bioetiku (Haifa) ovim potvrđujem sledeće:

1. Uneskova katedra za bioetiku (Haifa) ima 247 sekcija na svih pet kontinenata.

2. Prof. dr Vojin Rakić je šef Uneskove Katedre za bioetiku za Evropu koja ima 40 sekcija.

3. Prof. dr Vojin Rakić je šef Sekcije za Srbiju Uneskove katedre za bioetiku (Haifa).

4. Prof. dr Vojin Rakić ima titulu počasnog člana Uneskove Katedre za bioetiku zbog njegovog doprinosa razvoju Uneskove Katedre za bioetiku za Evropu i globalnom razvoju etike.

5. Ne sprovodi se apsulutno nikakva istraga u vezi sa članstvom prof. dr Vojin Rakića u Uneskovoj Katedri za bioetiku (Haifa).

6. Prof. dr Vojin Rakić sebe verodostojno predstavlja u okviru Uneskove Katedre za bioetiku (Haifa).

Sekcija za Srbiju Uneskove Katedre za bioetiku uživa punu podršku Svetske Uneskove katedre i mene lično."

U daljem tekstu demanta navodi se:

"Napominjemo takođe da je u današnjem broju dnevnog lista Politika demantovana informacija da Uneskova katedra sprovodi istragu protiv Vojina Rakića Na kraju, svako ko ima elementarno znanje kompjuterskih veštiina mogao je doći do ovih informacija koje su dostupne na internet-stranici Uneskove katedre za bioetiku, uključujući i onu da li je prof. Rakić šef Uneskove katedre za Srbiju. Očito da je dovođenje u pitanje profesionalnog i moralnog ugleda prof. Vojina Rakića bilo u funkciji medijskog linča, porodičnog i profesionalnog, koji se nad njim danima nemilosrdno sprovodi u režimskim medijima, o čemu ćemo redovno obaveštavati i Unesko i sve ostale relevantne međunarodne institucije."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.