Delegacija novinara iz Kine u poseti Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija novinara iz Kine u poseti Srbiji

Državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović razgovarao je danas sa delegacijom novinara iz Kine o unapređenju saradnje u oblasti medija.

Šef kineske delegacije novinara i zamenik glavnog urednika dnevnog lista Čajna Dejli (Ćina Daily) Gao Anming ocenio je da će kroz posetu Srbiji uspeti da sprovedu ono što je 2016. godine potpisano u Memorandumu o razumevanju i saradnji Kine i Srbije.

"Nadamo se da ćemo kroz medije ostvariti bolju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saradnju Kine i Srbije", rekao je Anming.

Gajović je rekao da je sastanak sa novinarima iz Kine prvi korak u razmeni iskustava i da će insistirati da se uzajamne posete novinara nastave.

"Dobro je da je kineska delegacija došla u Beograd neposredno posle susreta kineskog i srpskog predsednika u Kini, gde je (Aleksandar) Vučić sa saradnicima uspešno predstavio ono za čim Srbija u ovom trenutku teži", naveo je Gajović.

Da su odnosi dve zemlje sve bolji dokazuje i otvaranje Kulturnog centra Srbije u Pekingu, koje se očekuje uskoro, ocenio je Gajović.

Delegacija novinara iz Kine boraviće narednih dana u Srbiji u zvaničnoj poseti u toku koje će obići Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine a posetiće i dnevni list Politika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Delegacija novinara iz Kine započela posetu Srbiji

Izvor: RTS, 24.Sep.2018

Delegacija novinara iz Kine na početku svoje posete Srbiji boravila je u Ministarstvu kulture i informisanja.  . Sa gostima iz Kine razgovarali su Alesandar Gajović, državni sekretar za informisanje i pomoćnica ministra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.