Delegacija Srpske liste sa Palmerom: Ukidanje taksi, pa dijalog

Izvor: RTS, 01.Nov.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srpske liste sa Palmerom: Ukidanje taksi, pa dijalog

Potrebno je najhitnije ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i nastaviti dijalog radi kompromisnog rešenja, rekli su predstavnici Srpske liste specijalnom predstavniku SAD za Zapadni Balkan.
Delegacija Srpske liste, njen predsednik Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić, sastali su se sa Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom.

Na sastanku je analizirana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postizborna situacija na KiM, posebno nastavak dijaloga Beograda i Prištine, s ciljem smanjenja tenzija i očuvanja mira, navodi se u saopštenju.
Ističe se da su predstavnici Srpske liste predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog radi pronalaženja kompromisnog rešenja.
"Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda", poručuju predstavnici Srpske liste.
Palmer je istakao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana, navodi se u saopštenju.
Kako se napominje u saopštenju, delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav da Srpska lista nikad nije bila deo problema već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda.
Sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan, sastao se iza zatvorenih vrata i kosovski predsednik Hašim Tači.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.