Delegacija Pokrajinske vlade sastala se sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Pokrajinske vlade sastala se sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen

U okviru Evropske nedelje regiona i gradova, koja se održava u Briselu, članovi delegacije Pokrajinske vlade koju predvodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić sastali su se danas sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen (Savezna Republika Nemačka) Markom Vajnmajsterom.

Sastanak je bio posvećen dogovorima o finalizaciji tehničkih detalja u vezi sa realizacijom potpisivanja Zajedničke izjave o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namerama. Ovaj dokument odnosi se na uspostavljanje saradnje između Pokrajine Vojvodine i Pokrajine Hesen, a koji bi do kraja ove godine trebalo da potpišu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i premijer Pokrajine Hesen, Folker Bufije, u Vizbadenu.

Sagovornici su se saglasili da bi stvaranje pravnog okvira otvorilo mogućnosti za pokretanje intenzivnije saradnje, pre svega u oblasti privrede, trgovine, privlačenja investicija, sporta, kulture, nauke kao i socijalnih pitanja te brojnih drugih oblasti.

Kako je na sastanku zaključeno, prioritet saradnje biće i povezivanje sa drugim regionima s ciljem pružanja podrške u procesu evropskih integracija putem neposredne međuregionalne saradnje i jačanja trećeg regionalnog nivoa uprave u okviru Evrope regiona.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić ocenio je da predstojeće potpisivanje dokumenta kao i današnji susret predstavljaju opipljiv rezultat kontinuiranog učešća AP Vojvodine na manifestacijama poput Evropske nedelje regiona i gradova.

Susretu u Briselu prisustvovali su i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, direktor Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić, savetnik predsednika Pokrajinske vlade za ekonomska pitanja Goran Lazović te saradnici državnog sekretara Pokrajine Hesen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.