Dekan Bogoslovskog fakulteta: Odluke Sinoda obavezujuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekan Bogoslovskog fakulteta: Odluke Sinoda obavezujuće

Novi dekan Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Zoran Ranković izjavio je da je procedura sprovođenja odluke Svetog arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, koji je povukao blagoslov episkopu zapadnoameričkom Maksimu i docentu Marku Vilotiću, započeta onda kada je upućena prethodnom dekanu, a da su odluke Sinoda obavezujuće.

Ranković je za današnje izdanje lista Politika rekao da su odluke Sinoda obavezujuće ne samo za upravu fakulteta, nego za sve klirike, a samim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tim i za osobe na koje se odnose.

Na pitanje da li je ugrožena autonomija Bogoslovskog fakulteta, Ranković je rekao da je uveren da pretežni deo ekonomske javnosti, uključujući i zaposlene na fakultetu, koji na autonomiju Bogoslovskog fakulteta gledaju kroz prizmu onoga što je propisano statutom fakulteta, ulogu Sinoda SPC ne doživljava kao "udar" na autonomiju fakulteta.

"Saveti Sinoda SPC svojim odlukama nikako ne ugrožavaju autonomiju Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta", rekao je dekan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.