Dejanović: Ovog meseca još o guverneru i novom poslovniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Ovog meseca još o guverneru i novom poslovniku

BEOGRAD -

Naredna sednica vanrednog zasedanja Skupštine Srbije, na kojoj bi se raspravljalo o novom poslovniku i izboru guvernera Narodne banke Srbije, mogla bi da bude zakazana za sredinu jula, a poslanici bi u avgustu otišli na odmor, izjavila je danas predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

"Očekujem da predsednik Republike pošalje predlog za guvernera i to kadrovsko rešenje moramo rešiti tokom jula. Privodimo poslovnik kraju, to bi mogla biti druga tačka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a sve što vlada ili 84 poslanika budu poslali po hitnom postupku, naći će se na dnevnom redu", rekla je Đukić Dejanović Tanjugu.

Ona je dodala da očekuje da do kraja jula parlament izglasa te tačke, nakon čega bi poslanici, u avgustu, otišli na odmor.

Na pitanje da li će vlada biti u mogućnosti "da prati tempo" Skupštine i pripremi predloge zakona za usvajanje u parlamentu, Đukić Dejanović je odgovorila da se zakonodavna aktivnost odvija po planu i da će biti realizovani planovi vlade.

"Negde malo ubrza vlada, negde ubrzamo mi, ali do kraja ovog mandatnog perioda, koji će trajati četiri godine, negde ćemo se usaglasiti", uverena je prva dama srpske Skupštine.

Đukić Dejanović je ukazala da vlada ima mnogo poslova, ne samo zakonodavnu aktivnost, da je na njoj velika odgovornost da u vremenu teške ekonomske krize, pre svega, obezbedi funkcionisanje države.

"Ona to uspešno čini", zaključila je predsednica Skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U JULU O GUVERNERU I NOVOM POSLOVNIKU

Izvor: Kurir, 03.Jul.2010

BEOGRAD - Naredna sednica vanrednog zasedanja Skupštine Srbije, na kojoj bi se raspravljalo o novom poslovniku i izboru guvernera Narodne banke Srbije, mogla bi da bude zakazana za sredinu jula, a poslanici bi u avgustu otišli na odmor, izjavila je predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović..."Očekujem...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.