Dejanović: Naredne godine tender za prenose sednica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2010, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Naredne godine tender za prenose sednica

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će republički parlament naredne godine, ukoliko bude dobio dovoljna finansijska sredstva iz budžeta, organizovati tender za prenose skupštinskih zasedanja do uvođenja parlamentarnog kanala.

"Da li će to biti RTS ili neka druga medijska kuća zavisi od toga kakav će rezultat biti na tenderu. Uvođenje parlamentarnog kanala još uvek je sa finansijskog aspekta nejasno", rekla je Đukić-Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tanjugu.

Predsednica je navela da bi skupštinski budžet za narednu godinu trebalo da bude 1,8 milijardi dinara i da veruje da će Ministarstvo finansija naći modus da toliko i bude izdvojeno iz republičkog budžeta.

Ta sredstva su, prema njenim rečima, nešto viša nego što je to ministarstvo planiralo, ali su neophodna pre svega zbog kvalitetnijeg funkcionisanja najvišeg zakonodavnog tela u zemlji.

Ona je dodala da je parlamentu neophodno 1,8 milijardi dinara kako bi funkcionisao kao i do sada, organizovao značajne manifestacije u 2011. godini, poput Parlamentarne skupštine OEBS, zaposlio bar 10-tak visoko obrazovanih ljudi, ali i opremio e-parlament.

"Razgovaraćemo još i verujem da će se naći modus da nam ta sredstva, koja neće obezbediti ni povećanje plata, ni bolji standard poslanicima, nego kvalitetnije funkcionisanje parlamenta, biti izdvojena", rekla je predsednica srpskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.