Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenijama žive jedni pored drugih bez asfaltiranog puta: Stižu velike promene za meštane Opova i Kovačice!

Septembarski dani koriste se za infrastrukturne radove

U opštini Opovo lepe septembarske dane koriste za obavljanje velikih infrastrukturnih radova. Asfaltiraju se ulice, gradi se jedan važan regionalni put, a obnavlja se i vodovodna mreža.

Pročitajte i:

Meštani Opova i Kovačice decenijama žive jedni pored drugih, ali bez asfaltiranog puta koji bi ih direktno povezao.

Uskoro će i taj problem biti rešen i više neće morati da idu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dvadeset kilometara dužom obilaznicom, jer je pokrajinska Vlada izdvojila oko 200 miliona dinara za ove radove.

Novi put će ubrzati i transport poljoprivrednih proizvoda, jer se između ove dve opštine nalazi oko 8.000 obradivih njiva, od kojih je 2.000 pod zalivnim sistemima.

- Samo regionalno povezivanje značiće mnogo i nama i njima. Oni će skratiti put do Beograda, a naši đaci pošto nemamo srednju školu, lakše će ubuduće stizati do Kovačice, a značiće nam mnogo i u privrednom i u turističkom smislu - kaže Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo.

I u Sefkerinu se asfaltiraju svi seoski putevi, što je od velikog značaja za meštane.

U Opovu se posle 4 decenije menjaju azbestne vodovodne cevi što će doprineti mnogo boljem vodosnabdevanju. Meštani očekuju kvalitetniju vodu.

- Ono što je najvažnije, građani opštine Opovo dobiće kvalitetnu vodu za piće i što je jako bitno više neće biti restrikcija u vodosnabdevanju zbog čestih pucanja dotrajalih cevi, kao što se dešavalo - navodi Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo.

Do zime će se završiti svi započeti građevinski radovi u opštini Opovo, a na proleće sledeće godine biće kompletno uređen i novi put do Kovačice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.