Dečaka u Nišu ujeo poskok

Izvor: B92, 20.Jun.2021, 22:49

Dečaka u Nišu ujeo poskok

Niš -- Dečaka C.M. (14) iz Severne Makedonije danas u prepodnevnim časovima ujela je zmija poskok u Jelašničkoj klisuri kod Niša tako da mu se na licu stvorio otok.

Hitro se reagovalo tako da su mu lekari dali neophodnu terapiju i sada je dobro. On je policijskim džipom prebačen na Dečiju kliniku gde mu je ukazana pomoć.

"Maloletni pacijent je danas primljen na Dečju kliniku sa povredom od ujeda zmije na licu. On ima otok lica, levog obraza što je sanirano. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Primio je antiviperinum i nema komplikacija, dobro je odreagovao", rekli su u Kliničkom centru u Nišu.

Dečak C.M. je bio deo ekipe iz Severne Makedonije u Jelašničkoj klisuri gde se po šesti put održavala avanturistička trka. To je posebna veština i spoj atletike, snalažljivosti i izdržljivosti koje podrazumeva izvlačenje tereta, puzanje, provlačenje kroz blato i slično.

Dok je dečak četvoronoške učestvovao u jednoj od takmičarskih disciplina, zmija je izašla iz stene i ujela ga je za lice. Roditelji su dobro to prihvatili jer su svesni rizika prirode, a i sami planinari, navode očevici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.