Dečak koji je izbo reketaše pušten iz pritvora, ispred suda ga podržali drugovi

Izvor: Blic, 23.Nov.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji je izbo reketaše pušten iz pritvora, ispred suda ga podržali drugovi

Ispred suda u Novom Sadu danas je održan protest za oslobađanje maloletnog Krstana V., koji je 16 dana bio u pritvoru, jer je izbo Branislava S. I Milana Š. u Mašinskoj školi. Na protest su došli Krtmanovi drugari i doneli peticiju sa 7.000 potpisa. Potpisnici traže da se optužnica protiv Krstana prekvalifikuje u samoodbranu umesto pokušaja ubistva. Krstan V. je iz pritvora pušten pre protesta. Majka Krstana V.

Deca su nosila transparente sa natpisima “Stop nasilju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školama”, “Samoodbrana nije zločin”, “Sloboda za Krstana”, “Pravda za Krstana”, “Krstane uz tebe smo” i “Stop kriminalu nad decom”.

- Niko nije znao šta se dešava našem drugaru iz razreda, uvek je bio nasmejan, raspoložen. On je odličan đak I dobar drug I svi smo došli da ga podržimo I da mu pokažemo da smo uz njega- kaže M.K.

Tinejdžer nožem izbo dvojicu 19-godišnjaka u srednjoj školi u Novom Sadu Dečak kupio nož da se zaštiti od reketaša

Krstanova majka Katarina je takođe bila ispred suda. Ona se nada da će tužilaštvo promeniti optužnicu i osloboditi njenog sina.

- Jako mi je teško i ne mogu sada da govorim. Nadam se da se ovo nijednom detetu više neće ponoviti I da će ova peticija i protest da pomogne mom detetu, ali i ostaloj deci - kaže Krstanova majka.

Peticiju potpisalo 7.000 ljudi

Sandra Anušić i Verica Putnik iz Kaća, organizatori peticije su ispred dvestotinak dece na razglasu pozvali nadležne da preinače optužbu protiv Krstana V.

- Sedam hiljada ljudi je potpisalo peticiju kojom se traži Pravda za Krstana. Ne želimo da i on bude još jedna žrtva kao četrnaestogodišnji Aleksa Janković iz Niša koji je izvršio samoubistvo zbog maltretiranja u školi. Ovaj protest je za svu decu Srbije, koja u školu treba da idu da se edukuju, a ne strahuju - kaže Anušićka.

Prema njenim rečima, nadležni imaju saznanja da se dve grupe narkomana i reketaša svakodnevno kreću oko Mašinske i Građevinske škole i maltretiraju decu.

Povezane vesti: Peticija za puštanje iz pritvora reketiranog đaka Dečak kupio nož da se zaštiti od reketaša Žrtvu namamili preko devojke, pa ga uboli i isekli nožem Tokom krađe bicikla ubo malolenika nožem

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pušten iz pritvora dečak koji je izbo reketaše

Izvor: NaDlanu.com, 23.Nov.2012

Ispred suda u Novom Sadu danas je održan protest za oslobađanje maloletnog Krstana V., koji je 16 dana bio u pritvoru, jer je izbo Branislava S. I Milana Š. u Mašinskoj školi. Na protest su došli Krtmanovi drugari i doneli peticiju sa 7.000 potpisa...Potpisnici traže da se optužnica protiv Krstana...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.