Deca postala superprenosioci - skočio broj zaraženih za 137 odsto

Izvor: B92, 11.Avg.2020, 19:58

Deca postala superprenosioci - skočio broj zaraženih za 137 odsto

Za mesec dana broj dece obolele od koronavirusa na Floridi porastao je za 137 odsto, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

U periodu od 9. jula do 9. avgusta broj dece starosti do 17 godina obolele od virusa kovid 19 porastao je sa 16.797 na 39.735.

U istom periodu broj hospitalizovane dece porastao je sa 213 na 436, odnosno porastao je za 105 odsto, prenosi CNN.

Procentualno broj zaražene dece na Floridi u prethodnom mesecu znatno je veći nego na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnom nivou gde to povećanje iznosi 90 odsto.

Deca ipak imaju lakše simptome i brže prebole koronavirus.

Kako napominje CNN, procenat dece koja su hospitalizovana varira od 0,5 do 5,3 odsto, a umrlih od kovida 19 je 0,4 odsto među decom.

"Deca starosti do pet godina mogu biti superprenosioci virusa na druge. Ispostavilo se da imaju hiljadu puta više virusa u nosu nego što je potrebno za inficiranje drugih. Zato su oni veoma veoma opasni", kaže profesor sa Harvarda Vilijam Hejstlin.

On upozorava da je virus u mnogo čemu sličan prehladama, a da deca takođe i njih lako šire.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.