Deca koja vrše nasilje treba da snose posledice

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 11:30

"Deca koja vrše nasilje treba da snose posledice"

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke, izjavila je ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.

"Uzrasna granica početka nasilničkog ponašanja se pomerila nadole i čini nam se da je ono sada prisutnije", rekla je Kisić za Blic i ocenila da se nasilnik ne rađa, već postaje.

Prema njenim rečima, postavlja se pitanje koji su to faktori da deca postaju nasilnici.

"To je kopija nečega što su videli i prihvatili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao obrazac ponašanja", rekla je Kisić, koja je porokomentarisala i pokretanje platforme "Čuvam te" čiji je cilj da se povežu svi koji mogu imati uticaj na nasilnike.

"Počevši od tužilaštava i suda, MUP-a, obrazovanja...Kompletan jedan sistem da se prijavi nasilje, ali i da se prati sve sa čime se susrećemo, Organizuju se tribine na kojima se nastavnici obučavaju kako da prepoznaju nasilnike", navela je Kisić.

Dodala je da platforma još ne radi punim kapacitetom, ali da je već mesto gde mogu da stižu i anonimne prijave gde bi svi mogli da reaguju adekvatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.