Danska vlada: Da zaštitimo granicu sa Švedskom na pametniji način

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska vlada: Da zaštitimo granicu sa Švedskom "na pametniji način"

Kopenhagen -- Danska vlada razmatra jačanje kontrole na granici sa Švedskom nakon što su dvojica Šveđana optužena da su izvela bombaški napad.

"Razmotrićemo mogućnost da zaštitimo našu granicu sa Švedskom na bolji i pametniji način", rekao je nedavno imenovani premijer Mete Frederiksen novinarima na konferenciji za štampu povodom napada na vladinu agenciju u Kopenhagenu, preneo je Rojters.

Ranije danas danska policija saopštila je da je uhapsila 22-godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šveđanina i raspisala međunarodnu poternicu za drugim Šveđaninom starim 23 godine.

Sumnja se da obojica stoje iza eksplozije ispred Kancelarije danske poreske agencije u Kopenhagenu izvedene prošle nedelje, u kojoj je povređena jedna osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.