Upozorenje RHMZ: Srbija cela u žutom

Izvor: Mondo, 22.Maj.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje RHMZ: Srbija cela u "žutom"

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da na teritoriji cele Srbije danas treba očekivati grmljavinu, dok se kiša očekuje u većini krajeva.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kiša je najavljena u Bačkoj, Sremu, Šumadiji, zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Zbog toga je na grafičkoj mapi RHMZ-a na snazi žuti meteoalarm, koji podrazumeva da vreme može biti opasno, da te vremenske pojave >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je svakako potreban oprez.

Iz RHMZ savetuju sve one koje planiraju aktivnosti, a koje zavise od vremenskih uslova, da nastave sa praćenjem očekivanih meteoroloških promena.

I u Beogradu se posle podne i uveče u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Letnja prognoza za Srbiju: Evo šta nas čeka

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana - do 28. maja:

Do petka promenljivo oblačno s čestom pojavom pljuskova i grmljavine, naročito u sredu i četvrtak kada će biti intenzivniji i moguća je i kratkotrajna pojava grada.

U petak i za dane vikenda u većini mesta pretežno sunčano.

Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, uglavnom u planinskim predelima.

Temperatura oko i malo iznad prosecnih vrednosti.

Krajem perioda, svžije, nestabilno promenljivo oblačno sa padavinama.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.