Danas prijemni za talentovane učenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2019, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas prijemni za talentovane učenike

Talentovani učenici koji žele da upišu specijalizovana odeljenja za IT, biologiju i hemiju i matematiku u gimnazijama, danas polažu prijemni ispit.

Ove godine po prvi put otvaraju se specijalizovana odeljenja u gimnazijama za učenike koji imaju afiniteta prema biologiji i hemiji u kojima će posebna pažnja da bude posvećena izučavanju tih nauka.

Prijemni u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima zakazan je za danas i sutra, a oni koji žele da se posvete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevashodno fizici, računarstvu i informatici ispit polažu 2. juna.

Baletske škole kandidate proveravaju od 2. do 4. juna.

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji je od 1. do 3. juna.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita u matematičkim i filološkim odeljenjima, odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni u sredu, 5. juna.

Učenici koji su polagali u prijemni u umetničkim, baletskim i muzičkim školama preliminarne rezultate će saznati 6. juna.

Podnošenje i rešavanje eventualnih žalbi zakazano je za četvrtak, 6. juna, da bi konačni rezultati prijemnih ispita bili objavljeni u petak, 7. juna.

Svi učenici osmog razreda, uključujući i one koji upisuju specijalizovana odeljenja u gimnazijama, polažu završni ispit, odnosno test iz srpskog (maternjeg) jezika, u ponedeljak 17. juna, test iz matematike 18. juna i kombinovani test u sredu, 19. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČINJU PRIJEMNI ISPITI: Talentovani učenici danas polažu prijemni ispit za SPECIJALIZOVANA ODELJENJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019

Talentovani učenici koji žele da upišu specijalizovana odeljenja za IT, biologiju i hemiju i matematiku u gimnazijama, danas polažu prijemni ispit...Ove godine po prvi put otvaraju se specijalizovana odeljenja u gimnazijama za učenike koji imaju afiniteta prema biologiji i hemiji u kojema će posebna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.