Danas o promeni ambasadora u više zemalja, ali i ministarke

Izvor: N1 televizija, 14.Jul.2018, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas o promeni ambasadora u više zemalja, ali i ministarke

Srbija bi mogla da promeni i postavi nove ambasadore u više evropskih zemalja, dok bi ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović mogla da bude postavljena na "visoku funkciju u Strazburu", a na njeno mesto dosadašnja šefica pregovaračkog tima Srbije o članstvu u EU Tanja Miščević, piše Danas.

"Danas" piše da bi za ambasadorku u Velikoj Britaniji mogla da bude postavljena predsednica Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović, dok bi dosadašnja ambasadorka Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković trebalo da bude imenovana za ambasadorku u Nemačkoj.

List navodi i da bi ambasador Srbije u Azerbejdžanu Nebojša Rodić mogao da bude postavljen za ambasadora u Austriji, a piše i da se spekuliše da bi novinar i poslanik Srpske napredne stranke Miroslav Lazanski mogao da postane ambasador Srbije u Rusiji, ali da "konačna odluka o tome još nije doneta".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je ranije imenovanje 30 novih ambasadora.

"Danas" takođe piše da bi ambasadora Nemačke u Srbiji Aksela Ditmana trebalo da zameni karijerni diplomata Šild Tomas.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.