Danas će biti i do 38 stepeni, ne izlazite napolje između 11 i 17 časova

Izvor: RTS, 12.Avg.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas će biti i do 38 stepeni, ne izlazite napolje između 11 i 17 časova

U Srbiji će danas i sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom do 38 stepeni. Zahlađenje uz osetan pad temperature očekuje nas u noći između utorka i srede.
Temperatura na nivou cele Srbije će tokom dana dostizati od 35 do 38 stepeni. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Najtoplije je u Leskovcu, Vranju i Kragujevcu, gde je izmereno 38 stepeni.

Sunčano i veoma toplo biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i u Beogradu sa temperaturom do 37 stepeni.
Zbog toga je snazi narandžasti meteo-alarm na celoj teritoriji Srbije, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Indeks UV zračenja danas i sutra biće veoma visok posebno na planinama i gradovima na jugu Srbije.
Savet građanima je da unose dovoljno tečnosti i ne izlaze između 11 i 17 časova.
Ukoliko morate da izlazite u tom periodu, sa sobom uvek imajte flašicu vode, naočare za sunce, laganu odeću i šešir ili kačket.
Prema prognozi meteorologa, naoblačenje sa kišom i osetan pad temperature očekuju nas u utorak krajem dana i u toku noći.
Zahlađenje će prvo zahvatiti severne i zapadne delove zemlje a u sredu tokom dana i ostatak Srbije.
Lokalno se očekuju obilni pljuskovi praćeni naletima vetra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije u celoj Srbiji pakleno vruće: Evo gde je najtoplije, a gde "najhladnije"

Izvor: B92, 12.Avg.2019

U Srbiji je danas na snazi narandžasti meteo-alarm, zbog veoma visokih temperatura, a već u podne u Beogradu je izmereno 35 stepeni...Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), 35 stepeni je u podne izmereno i u Valjevu i Ćupriji...Za stepen niža temperatura izmerena je u Novom...

Nastavak na B92...

Poljoprivrednici, bageristi, taksisti... Ko najteže podnosi visoke temperature?

Izvor: RTS, 12.Avg.2019

U mnogim gradovima u Srbiji danas je izmerena temperatura 38 stepeni. Subjektivni osećaj bio je da je nekoliko stepeni toplije. Ispod 30 stepeni u podne je izmereno samo u Sjenici, na Crnom vrhu i Kopaoniku, gde je bilo "najsvežije" – 23 stepena. Zbog velike vrućine na snazi je narandžasti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.