Danas: U petak prvi sastanak opozicije o promeni izbornih uslova

Izvor: Beta, 09.Okt.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: U petak prvi sastanak opozicije o promeni izbornih uslova

Opozicione stranke i pokreti održaće u petak, 12. oktobra prvi okrugli sto o potrebi promene izbornih uslova u Srbiji, piše beogradski list "Danas" u izdanju od srede. Po navodima lista, sastanku u Skupštini Srbije prisustvovaće osnivači Saveza za Srbiju, predstavnici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, pokreta Dosta je bilo, Pokreta slobodnih gradjana, Nove stranke, inicijative Ne da(vi)mo Beograd, Pokreta centra i "svi oni koji dele opozicione vrednosti i zalažu se promenu dosadašnjih izbornih uslova". Prvi u nizu razgovora predstavnika opozicije na tu temu biće i "vid pritiska" na vlast da do narednih izbora prihvati opozicione zahteve.Ti zahtevi se prvenstveno tiču suzbijanja kupovine glasova i korišćenja državnih resursa za stranačke interese, izmena izbornog sistema, preciziranja nadležnosti REM-a u kontroli predizornih kampanja i procesuiranja odgovornih za dosadašnje izborne manipulacije, prenosi "Danas".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U petak prvi okrugli sto opozicionih predstavnika na temu izbornih uslova

Izvor: Danas, 10.Okt.2018, 09:31

Prvi okrugli sto u organizaciji opozicionih stranka na kojem će se govoriti o nužnosti i potrebi da u Srbiji postoje fer i demokratski izborni uslovi biće održan u petak, 12. oktobra, tačno u podne u Plavom salonu u "starim prostorijama" Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana, potvrđeno je Danasu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.