Danas: Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture doneo je odluke vezane za gondolu na Kalemegdanu bez mišljenja stručnog saveta, uz potpis samo jednog konzervatora, uz nepoštovanje obavezujućih planoskih dokumenata, utvrdili su Nadzorni i Upravni odbor te insititucije, piše u broju za četvrtak, 23. maj, list Danas koji je to saznao nezvanično.

Ova dva odbora su sačinila ove izveštaje nakon postupka vanredne kontrole koju je pokrenulo ministarstvo kulture i informisanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Upravni odbor je sačinio izveštaj i poslao ga Ministarstvu...u samom zaključku izveštaja se i navodi koje smo nepravilnosti uočili, ali je to sada u rukama Ministastva, te od njih treba tražiti odgovore", izjavio je za Danas predsednik upravnog odbora Zavoda Vladimir Lojanica.

On je potvrdio da je izveštaj sačinjen po proceduri koju je pokrenulo Ministarstvo kulture.

Iz ministarstva kulture obećali su listu Danas da će odgovoriti na njihova pitanja o daljim koracima koje, u okviru svojih nadležnosti, mogu da preduzmu povodom navedenog izveštaja, kao i da li će izgradnja gondole biti obustavljena, a odgovorni za propuste sankcionisani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.